+30 210 8062071

24/7 Τεχνική Υποστήριξη

Δευ - Παρ: 09.00 - 20.00

Σαβ, Κυρ κατόπιν ραντεβού

Μηχανές αναζήτησης

Προώθηση ιστοσελίδων στις μηχανές αναζήτησης
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Μυστικά των μηχανών αναζήτησης

Το να έχετε μία ιστοσελίδα είναι το πρώτο μεγάλο βήμα στο χώρο του σύγχρονου ανταγωνισμού για την προώθηση της εταιρείας σας.
Όμως ακόμα μεγαλύτερο βήμα είναι να μπορέσουν οι μηχανές αναζήτησης να βρουν την εταιρεία σας!

Η δήλωση μιας ιστοσελίδας στις μηχανές αναζήτησης είναι το πρώτο στάδιο και θεωρείται μία απλή υπόθεση. Η καταχώρηση όμως που στοχεύει στις υψηλές θέσεις κατάταξης είναι κάτι πολύ δύσκολο και απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις.

Κάθε μηχανή αναζήτησης διαθέτει το δικό της χαρακτήρα, χρησιμοποιεί δηλαδή διαφορετικό “σκεπτικό” στους αλγόριθμους που καθορίζουν την κατάταξη των ιστοσελίδων. Έτσι παρατηρούμε ότι η αναζήτηση της ίδιας φράσης παρουσιάζει ξεχωριστά αποτελέσματα στις διαφορετικές μηχανές.

Για να μπορέσει μία ιστοσελίδα να βρεθεί στις πρώτες θέσεις των μηχανών αναζήτησης (σε ζητούμενες φράσεις κλειδιά) χρειάζεται πρώτα από όλα η σωστή καταχώρηση στον παγκόσμιο ιστό. Να θυμάστε ότι περίπου 92% των ατόμων που επισκέπτονται τη σελίδα σας προέρχονται από τις διάσημες μηχανές αναζήτησης.

Όταν αναφέρουμε πρώτες θέσεις εννοούμε τα 20 πρώτα αποτελέσματα (2 πρώτες σελίδες των μηχανών). Αν δεν βρίσκεστε μέσα σε αυτά τα 20 αποτελέσματα τότε μάλλον θα είστε εκτός συναγωνισμού.

Τέλος μην ξεχνάτε ότι κάθε μέρα πάνω από 2.000.000.000 άνθρωποι παγκοσμίως χρησιμοποιούν τις διάσημες μηχανές αναζήτησης (Yahoo, Google, Bing, AOL, Altavista, Ask, Answer) με σκοπό την εύρεση πληροφοριών. Επομένως καταλαβαίνετε πόσο σημαντικό είναι να καταχωρήσετε την ιστοσελίδα σας στις μηχανές αναζήτησης. Όταν θα πετύχετε και μία υψηλή θέση στην κατάταξη των μηχανών, τότε σίγουρα αρκετοί χρήστες θα μπορούν να εστιάζουν στη δική σας επιχείρηση καθώς ψάχνουν!

Για εσάς που θέλετε να είστε πρώτοι στην κατάταξη των μηχανών αναζήτησης!